Poniedziałek 05.06.2023
Spaghetti z sosem pomidorowo-mięsnym-bolognese (pszenica, seler, mleko)
Kompot
Wtorek 06.06.2023
Podudzie z kurczaka z ryżem, mizeria (jaja, pszenica, mleko)
Kompot
Środa 07.06.2023
Pulpecik z mięsa mielonego w sosie własnym, ziemniaki, sałata ze szczypiorkiem i śmietanką
Kompot
Czwartek 08.06.2023
Kluski śląskie ze skwareczkami, surówka Colesław (jaja, pszenica)
Kompot
Piątek 09.06.2023
Ryba w panierce, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej (pszenica, mleko, jaja, ryba)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.