Poniedziałek 12.06.2023
Makaron z serkiem białym i skwareczkami (pszenica, mleko, jaja)
Kompot
Wtorek 13.06.2023
Kotlecik mielony, ziemniaki, buraczki zasmażane (pszenica, mleko, jaja)
Kompot
Środa 14.06.2023
Kotleciki drobiowe słoneczka, ziemniaki, mizeria (pszenica, jaja)
Kompot
Czwartek 15.06.2023
Kluski śląskie ze skwareczkami, surówka Colesław (jaja, pszenica)
Kompot
Piątek 16.06.2023
Ryba w panierce, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej (jaja, pszenica, ryba)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.