Menu 24.01.2022 – 28.01.2022


Poniedziałek 24.01.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, wędliną, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku (gluten, mleko)
Zupa ogórkowa (seler, gluten, mleko)
Kurczak w sosie śmietanowym, makaron kokardki, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Przysmak Fiony, bułeczka z masłem (mleko, gluten)

Wtorek 25.01.2022

Płatki jaglane na mleku, kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, jajkiem gotowanym, serkiem żółtym, ogórkiem, szczypiorkiem, herbata z cytryną, owoc (gluten, mleko, jaja)
Rosół z makaronem (seler, gluten, jaja)
Kotlet schabowy, ziemniaki, buraczki na gorąco (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Budyń waniliowy na mleku, herbatniki pełnoziarniste (gluten, mleko, jaja)

Środa 26.01.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, wędliną, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, owoc (gluten, mleko)
Zupa krem z ciecierzycy (seler, gluten, mleko)
Gulasz z indyka z warzywami, kasza jęczmienna, surówka z białej kapusty (gluten, mleko)
Kompot
Racuchy z jabłkami, mleko gotowane (gluten, jaja, mleko)

Czwartek 27.01.2022

Płatki kukurydziane na mleku, bułeczka z masłem i miodem (gluten, mleko)
Zupa pomidorowa z makaronem (seler, gluten, mleko, jaja)
Roladki z kurczaka z serem żółtym, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty (mleko, jaja, gluten)
Kompot
Owsianka z bananami, wafle ryżowe (gluten, mleko)

Piątek 28.01.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z makreli wędzonej z jajkiem gotowanym, szczypiorkiem, ogórkiem, kawa Anatol na mleku, owoc (gluten, mleko, jaja, ryba)
Barszcz ukraiński (seler, gluten, mleko)
Pierogi z serem z jogurtem naturalnym, marchewka do chrupania (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Murzynek z jabłkiem, sok Kubuś (gluten, jaja)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.