Menu 31.01.2022 – 04.02.2022


Poniedziałek 31.01.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, wędliną, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, owoc (gluten, mleko)
Zupa pieczarkowa (seler, gluten, mleko)
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym, ryż, surówka z kapusty z olejem (gluten)
Kompot
Jogurt owocowy, chałka z masłem (gluten, mleko, jaja)

Wtorek 01.02.2022

Zacierka na mleku, kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z ciecierzycy, pomidorem, szczypiorkiem, herbata z cytryną (gluten, mleko)
Zupa wiejska z lanymi kluskami (seler, gluten, jaja)
Kotlet drobiowy z serem żółtym, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Ryż na mleku z jabłkami, kompot (mleko, gluten)

Środa 02.02.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, parówki na gorąco, pomidor, ketchup, herbata z cytryną, owoc (gluten, mleko)
Zupa jarzynowa (seler, gluten, mleko)
Kopytka z serem i boczkiem, marchewka z jabłkiem (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, szynką, serkiem żółtym, pomidorem, ogórkiem, szczypiorkiem, kakao (gluten, mleko)

Czwartek 03.02.2022

Płatki owsiane na mleku, bułeczka z masłem, dżemem, herbata z cytryna, owoc (gluten, mleko)
Zupa krem marchewkowy z grzankami (seler, gluten, mleko)
Potrawka z kurczaka, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty (gluten, mleko)
Kompot
Kasza manna na mleku z sokiem malinowym, biszkopty (gluten, mleko, jaja)

Piątek 04.02.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku (gluten, mleko)
Zupa fasolowa (seler, gluten)
Ryna w płatkach kukurydzianych, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty (gluten, jaja, ryba)
Kompot
Drożdżówka z jabłkiem, mleko gotowane (gluten, mleko, jaja)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.