Menu 17.01.2022 – 21.01.2022


Poniedziałek 17.01.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, kawa Anatol na mleku, owoc (gluten, mleko, jaja)
Zupa krem marchewkowy (seler, gluten, mleko)
Spaghetti z sosem bolońskim, ogórek kiszony (gluten, seler, jaja)
Kompot
Jogurt owocowy, chałka z masłem (gluten, mleko, jaja)

Wtorek 18.01.2022

Zupa mleczna z makaronem, kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z zielonego groszku, pomidorem, szczypiorkiem, herbata z cytryną (gluten, mleko)
Zupa koperkowa z ryżem (seler, gluten)
Filet z kurczaka, ziemniaki, marchewka z porem (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Koktajl truskawkowo-bananowy, podpłomyki bez cukru (mleko, gluten)

Środa 19.01.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, parówki na gorąco, pomidor, ketchup, herbata z cytryną, owoc (gluten, mleko)
Zupa Shreka z grzankami (seler, gluten, mleko)
Naleśniki z serem z musem truskawkowym (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, szynką, serkiem żółtym, pomidorem, ogórkiem, szczypiorkiem, kakao (gluten, mleko)

Czwartek 20.01.2022

Płatki owsiane na mleku, bułeczka z masłem, dżemem, herbata z cytryną, owoc (gluten, mleko)
Żurek z jajkiem (Seler, gluten, mleko, jaja)
Pulpety z indyka w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, surówka z białej kapusty (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Kasza manna na mleku z sokiem malinowym, biszkopty (gluten, mleko, jaja)

Piątek 21.01.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku (gluten, mleko)
Krupnik (seler, gluten)
Ryba panierowana, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty (gluten, jaja, ryba)
Kompot
Ciasto marchewkowe, mleko gotowane (gluten, mleko, jaja)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.