Poniedziałek 04.03.2024
Spaghetti z sosem bolońskim (pszenica,jajka)
Kompot
Wtorek 05.03.2024
Klops z mięsa mielonego z jajkiem, ziemniaki, buraczki na gorąco (pszenica,jajka)
Kompot
Środa 06.03.2024
Sos warzywny z kęskami z indyka, ryż zapiekany, surówka z białej kapusty (pszenica)
Kompot
Czwartek 07.03.2024
Kotlet devolay, ziemniaki, surówka z marchewki (pszenica,jajka)
Kompot
Piątek 08.03.2024
Kluseczki leniwe z twarożkiem i cebulką, marchewka do chrupania (pszenica,jajka,mleko)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.