Menu 04.03.2024 – 08.03.2024


Poniedziałek 04.03.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, paróweczki na gorąco, ketchup, pomidor, herbata z cytrynką (pszenica,pomidor)
Zupa ogonowa z koperkiem (seler)
Spaghetti z sosem bolońskim (pszenica,jajka)
Kompot
Batonik Góralek, kakao na mleku (pszenica,mleko)

Wtorek 05.03.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, miód, mleko gotowane ( pszenica,mleko)
Zupa krupniczek (seler)
Klops z mięsa mielonego z jajkiem, ziemniaki, buraczki na gorąco (pszenica,jajka)
Kompot
Ciasteczko, banan (pszenica)

Środa 06.03.2024

Płatki kukurydziane na mleku, kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, ser żółty (pszenica, mleko)
Barszcz biały (seler, mleko)
Sos warzywny z kęskami z indyka, ryż zapiekany, surówka z białej kapusty (pszenica)
Kompot
Babka piaskowa, soczek ze słomką (pszenica,jajka)

Czwartek 07.03.2024

Kluseczki lane na mleku, kanapeczki z pieczywa mieszanego z masłem, dżem, serek topiony (mleko,pszenica)
Rosół z makaronem (seler)
Kotlet devolay, ziemniaki, surówka z marchewki (pszenica,jajka)
Kompot
Jogurt owocowy, paluchy kukurydziane (pszenica,mleko)

Piątek 08.03.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, pasta rybna, ser żółty, pomidor, kawa Anatol na mleku (pszenica, mleko,ryba)
Barszcz czerwony (seler,mleko)
Kluseczki leniwe z twarożkiem i cebulką, marchewka do chrupania (pszenica,jajka,mleko)
Kompot
Bułeczka maślana, owoc (pszenica,jajka,mleko)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.