Menu 26.02.2024 – 01.03.2024


Poniedziałek 26.02.2024

Płatki czekoladowe na mleku, kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, ser żółty (pszenica,mleko)
Zupa grochowa (seler)
Pulpeciki w sosie pomidorowym, mix kasz, ogórek kiszony (pszenica,jajka)
Kompot
Mus owocowy, herbatniczki (pszenica)

Wtorek 27.02.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, herbatka owocowa ( pszenica,pomidor )
Zupa kalafiorowa (seler,mleko )
Makaron z serem i skwareczkami (pszenica,jajka,mleko)
Kompot
Chałka na słodko z masłem, kawa Inka na mleku (pszenica,mleko)

Środa 28.02.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, wędlina, sałata, rzodkiewka, ser żółty, kawa Anatol na mleku (pszenica, mleko)
Zupa wiejska z lanymi kluseczkami (seler)
Kotleciki drobiowe słoneczka, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty (pszenica,jajka)
Kompot
Batonik twarożkowy, owoc (pszenica,mleko)

Czwartek 29.02.2024

Zupka mleczna, kanapeczki z pieczywa mieszanego z masłem, dżem (mleko,pszenica)
Zupa pomidorowa z ryżem (seler,mleko)
Kotlecik schabowy ,ziemniaki, surówka z białej kapusty (pszenica,jajka)
Kompot
Kisiel owocowy, bułeczka maślana (pszenica)

Piątek 01.03.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, pasta jajeczna, sałata, ser żółty, kawa Anatol na mleku (pszenica, mleko)
Zupa ogórkowa (seler,mleko)
Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty(pszenica,ryba)
Kompot
Ciasteczko „Lubiś”, owoc (pszenica)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.