Poniedziałek 26.02.2024
Pulpeciki w sosie pomidorowym, mix kasz, ogórek kiszony (pszenica,jajka)
Kompot
Wtorek 27.02.2024
Makaron z serem i skwareczkami (pszenica,jajka,mleko)
Kompot
Środa 28.02.2024
Kotleciki drobiowe słoneczka, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty (pszenica,jajka)
Kompot
Czwartek 29.02.2024
Kotlecik schabowy ,ziemniaki, surówka z białej kapusty (pszenica,jajka)
Kompot
Piątek 01.03.2024
Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty(pszenica,ryba)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.