Menu 12.02.2024 – 16.02.2024


Poniedziałek 12.02.2024

Zupka mleczka, kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, pasztecik drobiowy (pszenica,mleko)
Zupa gulaszowa (seler)
Łazanki z kapustą kiszoną (pszenica,jajka)
Kompot
Rogalik z czekoladą, soczek ze słomką (pszenica,jajka,mleko)

Wtorek 13.02.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, paróweczki na gorąco, ketchup, papryka, herbatka owocowa ( pszenica )
Barszcz biały z jajkiem(seler,jajka,mleko)
Kotlecik schabowy, ziemniaki, surówka z kapusty białej (pszenica,jajka)
Kompot
Budyń waniliowy, biszkopciki (pszenica,mleko)

Środa14.02.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, wędlina, ser żółty, sałata, rzodkiewka, kawa Anatol na mleku(pszenica, mleko)
Zupa jarzynowa(seler,mleko)
Gulasz, mix kasz, ogórek kiszony (pszenica)
Kompot
Batonik góralek, owoc (pszenica)

Czwartek 15.02.2024

Płatki kukurydziane na mleku, kanapeczki z pieczywa mieszanego z masłem, dżem (mleko,pszenica)
Rosół z makaronem (seler)
Zapiekanka mięsno -warzywna (pszenica,jajka)
Kompot
Jogurt owocowy, paluchy kukurydziane (pszenica,mleko)

Piątek 16.02.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, pomidor, herbatka z cytrynką (pszenica, mleko,pomidor)
Barszcz czerwony (seler,mleko)
Ryba, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej (pszenica,jajka,ryba)
Kompot
Chałka z masłem, mleko smakowe (pszenica,jajka, mleko)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.