Poniedziałek 12.02.2024
Łazanki z kapustą kiszoną (pszenica,jajka)
Kompot
Wtorek 13.02.2024
Kotlecik schabowy, ziemniaki, surówka z kapusty białej (pszenica,jajka)
Kompot
Środa14.02.2024
Gulasz, mix kasz, ogórek kiszony (pszenica)
Kompot
Czwartek 15.02.2024
Zapiekanka mięsno -warzywna (pszenica,jajka)
Kompot
Piątek 16.02.2024
Ryba, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej (pszenica,jajka,ryba)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.