Menu 05.02.2024 – 09.02.2024


Poniedziałek 05.02.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, miód, ser biały, kakao (pszenica, mleko)
Zupa pomidorowa z kluseczkami (seler, mleko)
Naleśniki z serem i dżemem (pszenica, mleko, jajka)
Kompot
Drożdżówka, soczek ze słomką (pszenica, jajka)

Wtorek 06.02.2024

Płatki owsiane na mleku, kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, ser żółty (pszenica, mleko)
Zupa z grochu łupanego (seler)
Kotlecik mielony, ziemniaki, buraczki na ciepło (pszenica, jajka)
Kompot
Bułeczka maślana, owoc (pszenica, mleko, jajka)

Środa 07.02.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, polędwica sopocka, ser żółtym, pomidor, herbata z cytrynką (pszenica, pomidor)
Rosół z makaronem (seler)
Udko pieczone z ryżem, marchewka z porem (pszenica)
Kompot
Budyń waniliowy, podpłomyki (pszenica, mleko)

Czwartek 08.02.2024

Kasza manna na mleku, kanapeczki z pieczywa mieszanego z masłem, dżem (mleko, pszenica)
Zupa jarzynowa z fasolką szparagową (seler, mleko)
Gulasz mięsno-warzywny, mix kasz, surówka z białej kapusty (pszenica, mleko)
Kompot
Oponki z cukrem pudrem, owoc (pszenica, mleko, jajka)

Piątek 09.02.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, jajko, sałata, rzodkiewka, kawa Anatol na mleku (pszenica, mleko, jajka)
Zupa ogórkowa (seler, mleko)
Kotleciki ziemniaczane z sosem pieczarkowym, surówka z kapusty kiszonej (pszenica, jajka)
Kompot
Batonik twarożkowy, kisiel owocowy (pszenica, mleko)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.