Poniedziałek 05.02.2024
Naleśniki z serem i dżemem (pszenica, mleko, jajka)
Kompot
Wtorek 06.02.2024
Kotlecik mielony, ziemniaki, buraczki na ciepło (pszenica, jajka)
Kompot
Środa 07.02.2024
Udko pieczone z ryżem, marchewka z porem (pszenica)
Kompot
Czwartek 08.02.2024
Gulasz mięsno-warzywny, mix kasz, surówka z białej kapusty (pszenica, mleko)
Kompot
Piątek 09.02.2024
Kotleciki ziemniaczane z sosem pieczarkowym, surówka z kapusty kiszonej (pszenica, jajka)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.