Poniedziałek 15.01.2024
Ryż z jabłkami zapiekany (pszenica, mleko)
Kompot
Wtorek 16.01.2024
Pieczone udko z kurczaka, ziemniaki, surówka z marchewki (pszenica)
Kompot
Środa 17.01.2024
Gulasz węgierski, mix kasz, ogórek kiszony (pszenica)
Kompot
Czwartek 18.01.2024
Makaron z brokułami w sosie serowym (pszenica, mleko)
Kompot
Piątek 19.01.2024
Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty (pszenica, ryba)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.