Menu 27.12.2023 – 29.12.2023


Środa 27.12.2023

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, paróweczki na gorąco z ketchupem, herbata z cytrynką (pszenica)
Zupa ogórkowa (seler,mleko)
Makaron z serem i skwareczkami (pszenica,mleko,jajka)
Kompot
Budyń waniliowy, biszkopciki (pszenica,mleko)

Czwartek 28.12.2023

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, miód, płatki na mleku (pszenica, mleko)
Rosół z makaronem (seler)
Kotlecik mielony, ziemniaki, marchewka z groszkiem (pszenica,jajka)
Kompot
Ciasteczko „lubiś”, owoc (pszenica)

Piątek 29.12.2023

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, jajko gotowane, papryka, herbatka owocowa (pszenica,jajka)
Zupa jarzynowa (seler,mleko)
Kopytka z masełkiem i bułką tartą (pszenica,jajka)
Kompot
Drożdżówka z dżemem, kakao (pszenica,mleko)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.