Poniedziałek 27.11.2023
(pszenica, mleko)
Makaron z serkiem i cebulką (pszenica, jajka, mleko)
Kompot
Wtorek 28.11.2023
Filet z kurczaka, ziemniaki, surówka z marchewki (pszenica, jajka)
Kompot
Środa 29.11.2023
Pulpeciki w sosie śmietanowo-koperkowym, mix kasz, ogórek kiszony (pszenica, jajka, mleko)
Kompot
Czwartek 30.11.2023
Bigos na żeberkach z ziemniakami (pszenica)
Kompot
Piątek 01.12.2023
Kopytka z masłem i bułką tartą (pszenica, jajka, mleko)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.