Menu 23.10.2023 – 27.10.2023


Poniedziałek 23.10.2023

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, pasztecik drobiowy,ser żółty,pomidor, kawa Anatol na mleku (pszenica,mleko)
Zupa wiejska z lanymi kluseczkami (seler)
Ryż z jogurtem owocowym (pszenica,mleko)

Kompot

Galaretka owocowa, biszkopciki (pszenica)

Wtorek 24.10.2023

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, polędwica sopocka, ser żółty, ogórek, herbatka owocowa ( pszenica )
Zupa pieczarkowa (seler,mleko )
Gyros drobiowy,ziemniaki, mizeria (pszenica,mleko)

Kompot

Słodka bułeczka, mleko smakowe w kartoniku (pszenica,mleko,jajka)

Środa 25.10.2023

Zupka mleczna, kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, miód (pszenica,mleko)
Rosół z makaronem (seler)
Bigos na żeberkach i kiełbasce z ziemniakami (pszenica)

Kompot

Babka piaskowa, owoc (pszenica,mleko)

Czwartek 26.10.2023

Kanapeczki z pieczywa mieszanego z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, kawa Anatol na mleku (mleko,pszenica,jajka,pomidor)
Zupa shreka (seler,mleko)
Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej (pszenica,mleko,ryba)

Kompot

Kisiel owocowy, paluch kukurydziany (pszenica)

Piątek 27.10.2023

Płatki kukurydziane na mleku,kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, ser żółty (pszenica, mleko)
Zupa ogórkowa (seler,mleko)
Pierogi ruskie ze skwareczkami i śmietaną, marchewka do chrupania (pszenica,jajka,mleko)

Kompot

Batonik twarożkowy, owoc (pszenica,mleko)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.