Poniedziałek 23.10.2023
Ryż z jogurtem owocowym (pszenica,mleko)
Kompot
Wtorek 24.10.2023
Gyros drobiowy,ziemniaki, mizeria (pszenica,mleko)
Kompot
Środa 25.10.2023
Bigos na żeberkach i kiełbasce z ziemniakami (pszenica)
Kompot
Czwartek 26.10.2023
Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej (pszenica,mleko,ryba)
Kompot
Piątek 27.10.2023
Pierogi ruskie ze skwareczkami i śmietaną, marchewka do chrupania (pszenica,jajka,mleko)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.