Poniedziałek 16.10.2023
Makaron z serem i skwareczkami (pszenica,mleko,jajka)
Kompot
Wtorek 17.10.2023
Paluch z mięsa mielonego z pieczarkami,ziemniaki, buraczki na zimno(pszenica,jajka,mleko)
Kompot
Środa 18.10.2023
Bitki w sosie pieczeniowym, ziemniaki, ogórek konserwowy (pszenica)
Kompot
Czwartek 19.10.2023
Udko pieczone, ziemniaki, surówka z białej kapusty(pszenica,mleko)
Kompot
Piątek 20.10.2023
Kotlecik ziemniaczany w sosie serowo-cebulowym, surówka z marchewki (pszenica,jajka)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.