Menu 16.10.2023 – 20.10.2023


Poniedziałek 16.10.2023

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, dżem, kawa Inka na mleku (pszenica,mleko)
Zupa kalafiorowa (seler,mleko)
Makaron z serem i skwareczkami (pszenica,mleko,jajka)

Kompot

Mus owocowy, herbatniczki (pszenica)

Wtorek 17.10.2023

Kasza manna na mleku z sokiem malinowym, kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, ser żółty, ogórek( pszenica ,mleko)
Zupa pomidorowa z ryżem (seler,mleko )
Paluch z mięsa mielonego z pieczarkami,ziemniaki, buraczki na zimno(pszenica,jajka,mleko)

Kompot

Drożdżówka, herbatka owocowa (pszenica,mleko,jajka)

Środa 18.10.2023

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, wędlina drobiowa, ser żółty, pomidor, herbata z cytrynką (pszenica,pomidor)
Kapuśniaczek z koperkiem (seler)
Bitki w sosie pieczeniowym, ziemniaki, ogórek konserwowy (pszenica)

Kompot

Budyń śmietankowy, ciasteczko owsiane (pszenica,mleko)

Czwartek 19.10.2023

Kanapeczki z pieczywa mieszanego z masłem, jajko gotowane, ser żółty, ogórek, kawa Anatol na mleku (mleko,pszenica,jajka)
Zupa z fasolki szparagowej (seler,mleko)
Udko pieczone, ziemniaki, surówka z białej kapusty(pszenica,mleko)

Kompot

Herbatniki pełnoziarniste, owoc (pszenica)

Piątek 20.10.2023

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, miód, kakao na mleku (pszenica, mleko)
Barszcz ukraiński (seler,mleko)
Kotlecik ziemniaczany w sosie serowo-cebulowym, surówka z marchewki (pszenica,jajka)

Kompot

Ciasteczko „Lubiś”, owoc (pszenica)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.