Poniedziałek 27.02.2023
kurczak w sosie szpinakowo-śmietanowym, makaron penne, (mleko, pszenica, jajka),
Kompot
Wtorek 28.02.2023
Kurczak pieczony z warzywami, ryż, brokuł, kalafior na parze (jajka, pszenica, mleko)
Kompot
Środa 01.03.2023
kotlet mielony, ziemniaki, buraczki na gorąco (jajka, pszenica, mleko)
Kompot
Czwartek 02.03.2023
pulpety z indyka w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, surówka z białej kapusty, (pszenica, mleko, jajka),
Kompot
Piątek 03.03.2023
makaron z serem ze skwareczkami, marchewka z jabłkiem (mleko, pszenica, jajka)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.