Menu 27.02.2023 – 03.03.2023


Poniedziałek 27.02.2023

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, szynką, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, (pszenica, żyto, mleko),
Zupa ogórkowa (seler, pszenica, mleko),
kurczak w sosie szpinakowo-śmietanowym, makaron penne, (mleko, pszenica, jajka),
Kompot
Koktajl truskawkowo-bananowy, ciasteczka owsiane, (pszenica, owies, jajka, mleko),

Wtorek 28.02.2023

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, kawa Anatol na mleku, (pszenica, żyto, mleko, jajka), owoc,
Zupa pieczarkowa (seler, mleko, pszenica),
Kurczak pieczony z warzywami, ryż, brokuł, kalafior na parze (jajka, pszenica, mleko)
Kompot
Budyń waniliowym, herbatniki pełnoziarniste, (pszenica, mleko, jajka, soja),

Środa 01.03.2023

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z ciecierzycy, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, (pszenica, żyto, mleko), owoc,
Rosół z makaronem (seler, pszenica, jajka),
kotlet mielony, ziemniaki, buraczki na gorąco (jajka, pszenica, mleko)
Kompot
Jogurt owocowy, chrupki kukurydziane, (mleko),

Czwartek 02.03.2023

Płatki owsiane na mleku, bułeczka z masłem twarożkiem naturalnym, dżemem, (owies, pszenica, mleko), owoc,
Zupa krem z dyni (seler, mleko, pszenica),
pulpety z indyka w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, surówka z białej kapusty, (pszenica, mleko, jajka),
Kompot
Kisiel owocowy, wafle ryżowe, (pszenica),

Piątek 03.03.2023

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z makreli wędzonej z jajkiem, ogórkiem kiszonym, kawa Anatol na mleku, (pszenica, żyto, mleko),
Zupa Shreka z grzankami (seler, mleko, pszenica),
makaron z serem ze skwareczkami, marchewka z jabłkiem (mleko, pszenica, jajka)
Kompot
Drożdżówka z jabłkiem, mleko gotowane, (pszenica, jajka, mleko),

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.