Menu 20.02.2023 – 24.02.2023


Poniedziałek 20.02.2023

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, szynką, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, (pszenica, żyto, mleko),
Żurek z jajkiem (seler, pszenica, mleko, jajka),
mięso z indyka w sosie pomidorowo-paprykowym, kasza jęczmienna, surówka z białej kapusty z olejem (mleko, pszenica, seler),
Kompot
Przysmak Fiony, herbatniki pełnoziarniste, (pszenica, soja, mleko),

Wtorek 21.02.2023

Kluski lane na mleku, kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z zielonego groszku, pomidorem, szczypiorkiem, herbata z cytryną, (pszenica, żyto, mleko, jajka), owoc
Zupa koperkowa z ryżem, (seler, pszenica),
kotlet drobiowy z serem żółtym, ziemniaki, marchewka z porem (jajka, pszenica, mleko)
Kompot
Pizza z szynką, serem, kompot (jajka, pszenica, mleko),

Środa 22.02.2023

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, jajkiem gotowanym, serkiem żółtym, ogórkiem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, (pszenica, żyto, mleko, jajka),
Barszcz ukraiński (seler, pszenica, mleko),
pierogi z serem z jogurtem naturalnym, marchewka do chrupania, (pszenica, mleko, jajka)
Kompot
Owsianka z bananami, podpłomyki bez cukru, (owies, mleko, pszenica, soja),

Czwartek 23.02.2023

Płatki owsiane na mleku, bułeczka z masłem twarożkiem naturalnym, dżemem, (owies, pszenica, mleko), owoc,
Zupa krem z ciecierzycy z grzankami (seler, pszenica, mleko),
nugetsy z kurczaka, frytki, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem, (jajka, pszenica, seler),
Kompot
Ryż na mleku z jabłkami, kompot, (pszenica),

Piątek 24.02.2023

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem, kiełkami, kawa Anatol na mleku (pszenica, żyto, mleko), owoc
Krupnik z mieszanki kasz (seler, pszenica)
ryba panierowana, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej (pszenica, mleko, jaja, ryba)
Kompot
Ciasto z owocami, mleko gotowane (pszenica, jajka, mleko)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.