Poniedziałek 20.02.2023
mięso z indyka w sosie pomidorowo-paprykowym, kasza jęczmienna, surówka z białej kapusty z olejem (mleko, pszenica, seler),
Kompot
Wtorek 21.02.2023
kotlet drobiowy z serem żółtym, ziemniaki, marchewka z porem (jajka, pszenica, mleko)
Kompot
Środa 22.02.2023
pierogi z serem z jogurtem naturalnym, marchewka do chrupania, (pszenica, mleko, jajka)
Kompot
Czwartek 23.02.2023
nugetsy z kurczaka, frytki, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem, (jajka, pszenica, seler),
Kompot
Piątek 24.02.2023
ryba panierowana, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej (pszenica, mleko, jaja, ryba)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.