Poniedziałek 28.11.2022
Spaghetti z sosem bolońskim, surówka z białej kapusty z olejem (mleko, seler, pszenica, jajka)
Kompot
Wtorek 29.11.2022
Kotlet de volley, ziemniaki, surówka z białej kapusty ze śmietaną (pszenica, jajka, mleko)
Kompot
Środa 30.11.2022
Naleśniki z serem z musem truskawkowym, (pszenica, mleko, jajka)
Kompot
Czwartek 01.12.2022
Udko pieczone, ziemniaki, marchewka z groszkiem (pszenica, mleko)
Kompot
Piątek 02.12.2022
Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej (pszenica, jaja, ryba)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.