Menu 28.11.2022 – 02.12.2022


Poniedziałek 28.11.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, szynką, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, (pszenica, żyto, mleko)
Zupa krem z ciecierzycy (seler, pszenica, mleko),
Spaghetti z sosem bolońskim, surówka z białej kapusty z olejem (mleko, seler, pszenica, jajka)
Kompot
Owsianka z bananami, wafle ryżowe (owies, mleko)

Wtorek 29.11.2022

Płatki ryżowe na mleku, kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z zielonego groszku, pomidorem, szczypiorkiem, herbata z cytryną, (pszenica, żyto, mleko), owoc
Żurek z jajkiem, (seler, pszenica, jajka, mleko),
Kotlet de volley, ziemniaki, surówka z białej kapusty ze śmietaną (pszenica, jajka, mleko)
Kompot
Kisiel owocowy, podpłomyki bez cukru, (pszenica, mleko),

Środa 30.11.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, parówki na gorąco, keczup, pomidor, herbata z cytryną, (pszenica, żyto, mleko, soja), owoc
Zupa Shreka z grzankami (seler, pszenica, mleko),
Naleśniki z serem z musem truskawkowym, (pszenica, mleko, jajka)
Kompot
Kanapeczka z chleba mieszanego z masłem, jajkiem gotowanym, serkiem żółtym, ogórkiem, szczypiorkiem, kakao (pszenica, żyto, mleko, jajka)

Czwartek 01.12.2022

Płatki kukurydziane na mleku, bułeczka z masłem i miodem (pszenica, mleko, jajka)
Zupa wiejska z zacierka (seler, pszenica, jajka)
Udko pieczone, ziemniaki, marchewka z groszkiem (pszenica, mleko)
Kompot
Ryż na mleku z jabłkami, bitą śmietaną, kompot (mleko)

Piątek 02.12.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku (pszenica, żyto, mleko, jajka), owoc
Krupnik (seler, jęczmień, pszenica),
Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej (pszenica, jaja, ryba)
Kompot
Obwarzanki, kakao (mleko, pszenica, jajka)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.