Menu 05.12.2022 – 09.12.2022


Poniedziałek 05.12.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, wędliną, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, (pszenica, żyto, mleko), owoc
Zupa krem marchewkowy z grzankami (seler, pszenica, mleko),
Kurczak w sosie szpinakowo-beszamelowym z makaronem, (pszenica, jajka, mleko, seler),
Kompot
Jogurt owocowy, chałka z masłem, (pszenica, mleko, jajka),

Wtorek 06.12.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, kawa Anatol na mleku, (pszenica, żyto, mleko, jajka), owoc
Rosół z makaronem (seler, pszenica, jajka),
Nugetsy, frytki, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem, (pszenica, jajka, mleko)
Kompot
Kasza manna na mleku, sok malinowy, wafle ryżowe, (pszenica, mleko),

Środa 07.12.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, szynka, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, (pszenica, żyto, mleko),
Zupa pieczarkowa (seler, mleko, pszenica),
Risotto z warzywami z sosem pomidorowym, (pszenica, mleko),
Kompot
Przysmak Fiony, drożdżówka, (pszenica, mleko, jajka),

Czwartek 08.12.2022

Płatki owsiane na mleku, bułeczka z masłem twarożkiem naturalnym, dżemem, (owies, pszenica, mleko),
Zupa jarzynowa, (seler, pszenica, mleko),
Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki na gorąco, (pszenica, jajka, mleko),
Kompot
Budyń waniliowy, herbatniki pełnoziarniste, (pszenica, mleko, jajka),

Piątek 09.12.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z makreli wędzonej z jajkiem, ogórkiem kiszonym, kawa Anatol na mleku (pszenica, żyto, mleko, jajka, ryba), owoc
Barszcz ukraiński (seler, mleko, pszenica),
Pierogi z serem z jogurtem naturalnym, marchewka do chrupania, (pszenica, mleko, jajko)
Kompot
Koktajl truskawkowo-bananowy, babka łaciatka (mleko, pszenica, jajka)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.