Poniedziałek 26.09.2022
Mięso z indyka w sosie pomidorowo-paprykowym, kasza jęczmienna, ogórek kiszony, (pszenica, jęczmień, mleko)
Kompot
Wtorek 27.09.2022
Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki na gorąco, (pszenica, jajka, mleko)
Kompot
Środa 28.09.2022
Risotto z warzywami, sosem pomidorowym, (pszenica, mleko),)
Kompot
Czwartek 29.09.2022
Kopytka z serem i boczkiem, marchewka z jabłkiem, (pszenica, jaja, mleko)
Kompot
Piątek 30.09.2022
Ryba w płatkach kukurydzianych, ziemniaki, surówka z białej kapusty (pszenica, jaja, ryba, mleko)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.