Poniedziałek 19.09.2022
Ryż na mleku zapiekany z jabłkami, bitą śmietaną, (mleko)
Kompot
Wtorek 20.09.2022
Nugetsy z kurczaka, frytki, keczup, sos czosnkowy, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem, olejem (pszenica, jajka, mleko)
Kompot
Środa 21.09.2022
Gołąbki z sosem pomidorowym (pszenica, mleko)
Kompot
Czwartek 22.09.2022
Filet z kurczaka, ziemniaki, marchewka z porem i jabłkiem ze śmietaną ( mleko, jajka, pszenica)
Kompot
Piątek 23.09.2022
Pierogi z serem z jogurtem naturalnym, marchewka do chrupania (pszenica, mleko, jaja)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.