Menu 19.09.2022 – 23.09.2022


Poniedziałek 19.09.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, szynką, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, owoc (pszenica, żyto, mleko)
Zupa jarzynowa (seler, pszenica, mleko)
Ryż na mleku zapiekany z jabłkami, bitą śmietaną, (mleko)
Kompot
Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z ciecierzycy, pomidorem, szczypiorkiem, kakao naturalne na mleku (pszenica, żyto, mleko, jajka)

Wtorek 20.09.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, kawa Anatol na mleku, owoc (pszenica, żyto, mleko, jajka)
Zupa wiejska z lanymi kluskami (seler, pszenica, jajka)
Nugetsy z kurczaka, frytki, keczup, sos czosnkowy, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem, olejem (pszenica, jajka, mleko)
Kompot
Kasza manna z sokiem malinowym, biszkopty ( pszenica, mleko, jajka)

Środa 21.09.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, polędwicą, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku (pszenica, żyto, gluten, mleko)
Zupa krem z cukinii (seler, pszenica, mleko)
Gołąbki z sosem pomidorowym (pszenica, mleko)
Kompot
Owsianka z bananami, podpłomyki bez cukru ( owies, pszenica, mleko)

Czwartek 22.09.2022

Płatki kukurydziane na mleku, bułeczka z masłem i miodem ( pszenica, mleko)
Zupa pomidorowa z makaronem (seler, pszenica, mleko)
Filet z kurczaka, ziemniaki, marchewka z porem i jabłkiem ze śmietaną ( mleko, jajka, pszenica)
Kompot
Koktajl truskawkowo-bananowy, bułeczka z masłem ( pszenica, mleko)

Piątek 23.09.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z makreli wędzonej z jajkiem gotowanym, szczypiorkiem, ogórkiem, kawa Anatol na mleku, owoc (pszenica, żyto, mleko, jajka, ryba)
Zupa Shreka z grzankami (seler, pszenica, mleko)
Pierogi z serem z jogurtem naturalnym, marchewka do chrupania (pszenica, mleko, jaja)
Kompot
Ciasto drożdżowe ze śliwkami, kakao naturalne na mleku ( pszenica, mleko, jajka)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.