Menu 29.08.2022 – 02.09.2022


Poniedziałek 29.08.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, wędliną, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mlek, owoc (gluten, mleko)
Zupa krem z ciecierzycy (seler, gluten, mleko)
Mięso z indyka w sosie pomidorowo-paprykowym, kas jęczmienna, surówka z białej kapusty z olejem (gluten, mleko)
Kompot
Jogurt owocowy, chałka z masłem (gluten, mleko, jaja)

Wtorek 30.08.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, jajkiem gotowanym, serkiem żółtym, ogórkiem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku (gluten, jaja, mleko)
Zupa wiejska z lanymi kluskami (seler, jaja, gluten)
Kotlet mielony ziemniaki, mizeria (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Przysmak Fiony, bułeczka z masłem (gluten, mleko, jaja)

Środa 31.08.2022

Płatki owsiane na mleku, bułeczka z masłem, dżemem, owoc (gluten, mleko)
Zupa krem z cukinii (seler, gluten, mleko)
Risotto z mięsem z warzywami i sosem pomidorowym (gluten, mleko)
Kompot
Budyń waniliowy na mleku, herbatniki pełnoziarniste (gluten, mleko)

Czwartek 01.09.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, parówki na gorąco, pomidor, ketchup, herbata z cytryną (gluten, mleko)
Zupa pomidorowa z makaronem (seler, gluten, mleko, jaja)
Naleśniki ze szpinakiem, szynką, serem żółtym (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Kanapeczka z masłem, pastą z ciecierzycy, pomidorem, szczypiorkiem, kakao (gluten, mleko)

Piątek 02.09.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z makreli wędzonej z jajkiem gotowanym, szczypiorkiem, ogórkiem, kawa Anatol na mleku, owoc (gluten, mleko, jaja, ryba)
Barszcz ukraiński (seler, gluten, mleko)
Pierogi z serem z jogurtem naturalnym, marchewka do chrupania (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Babka łaciatka, kakao (gluten, mleko, jaja)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.