Poniedziałek 19.02.2024
Naleśniki z dżemem i serem, słodka śmietanka (pszenica, jajka, mleko)
Kompot
Wtorek 20.02.2024
Schab pieczony w sosie pieczarkowym, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej (pszenica)
Kompot
Środa 21.02.2024
Udko z kurczaka zapiekane z ryżem, marchewka z chrzanem (pszenica)
Kompot
Czwartek 22.02.2024
Paluch z mięsa mielonego, ziemniaki, buraczka na zimno (pszenica, jajka)
Kompot
Piątek 23.02.2024
Kluski śląskie z cebulką, surówka z białej kapusty (pszenica, jajka)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.