Menu 29.01.2024 – 02.02.2024


Poniedziałek 29.01.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, pasztecik drobiowy, ser żółty, pomidor, kawa Anatol na mleku (pszenica, mleko, pomidor)
Zupa brokułowa (seler, mleko)
Spaghetti z tuńczykiem i sosem pomidorowym (pszenica, mleko, ryba)
Kompot
Racuszki drożdżowe, herbatka owocowa (pszenica, jajka, mleko)

Wtorek 30.01.2024

Płatki kukurydziane/czekoladowe na mleku, kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, dżem (pszenica, mleko)
Krupniczek z koperkiem (seler)
Schab w sosie serowym, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty (pszenica, jajka, mleko)
Kompot
Bułeczka maślana, owoc (pszenica, mleko, jajka)

Środa 31.01.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, wędlina, sałata, rzodkiewka, herbatka z cytryną (pszenica)
Barszcz czerwony (seler, mleko)
Nuggetsy z kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej (pszenica, jajka)
Kompot
Chałka z nutellą, ciepłe mleko (pszenica, mleko)

Czwartek 01.02.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, herbatka owocowa (pszenica)
Zupa ogórkowa (seler, mleko)
Bigos na żeberkach, ziemniaki (pszenica)
Kompot
Babka piaskowa, mleko smakowe (pszenica, mleko)

Piątek 02.02.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, pasta rybna, ogórek kiszony, herbatka z cytrynką (pszenica, ryba)
Zupa ziemniaczana z makaronem (seler)
Kopytka z masełkiem i bułką tartą, brokuł z marcheweczką (pszenica, jajka)
Kompot
Jogurt, paluch kukurydziany (pszenica, mleko)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.