Poniedziałek 29.01.2024
Spaghetti z tuńczykiem i sosem pomidorowym (pszenica, mleko, ryba)
Kompot
Wtorek 30.01.2024
Schab w sosie serowym, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty (pszenica, jajka, mleko)
Kompot
Środa 31.01.2024
Nuggetsy z kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej (pszenica, jajka)
Kompot
Czwartek 01.02.2024
Bigos na żeberkach, ziemniaki (pszenica)
Kompot
Piątek 02.02.2024
Kopytka z masełkiem i bułką tartą, brokuł z marcheweczką (pszenica, jajka)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.