Poniedziałek 18.12.2023
Łazanki z kapustą kiszoną (pszenica,jajka)
Kompot
Wtorek 19.12.2023
Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej (pszenica,jajka)
Kompot
Środa 20.12.2023
Gulasz węgierski, mix kasz, ogórek kiszony (pszenica)
Kompot
Czwartek 21.12.2023
Pierogi z serem i skwareczkami, śmietana (pszenica,jajka,mleko)
Kompot
Piątek 22.12.2023
Ryba, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej (pszenica,jajka,ryba)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.