Menu 30.10.2023 – 03.11.2023


Poniedziałek 30.10.2023

Płatki owsiane na mleku, kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, dżem,
( pszenica ,mleko)
Zupa kalafiorowa (seler,mleko)
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym (pszenica,jajka)

Kompot

Biszkopciki, soczek ze słomką (pszenica)

Wtorek 31.10.2023

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, wędlina, ser żółty,pomidor herbata z cytrynką (pszenica,mleko,pomidor)
Krupniczek z koperkiem (seler )
Filecik z kurczaka,ziemniaki,surówka z marchewki z pomarańczą i miodem (pszenica,jajka)

Kompot

Babka na słodko, ciepłe mleko (pszenica,mleko,jajka)

Czwartek 02.11.2023

Kanapeczki z pieczywa mieszanego z masłem, paróweczki na gorąco, ketchup, kawa Anatol na mleku (mleko,pszenica)
Rosół z makaronem (seler)
Potrawka z kurczaka, mix kasz, ogórek kiszony (pszenica)

Kompot

Ciasteczka owsiane,owoc (pszenica)

Piątek 03.11.2023

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, ogórek, herbatka owocowa(pszenica, mleko)
Zupa jarzynowa (seler,mleko)
Kopytka z masłem i bułką tartą, marchewka do chrupania (pszenica,jajka)

Kompot

Jogurt owocowy, paluch kukurydziany (mleko, pszenica)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.