Poniedziałek 30.10.2023
( pszenica ,mleko)
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym (pszenica,jajka)
Kompot
Wtorek 31.10.2023
Filecik z kurczaka,ziemniaki,surówka z marchewki z pomarańczą i miodem (pszenica,jajka)
Kompot
Czwartek 02.11.2023
Potrawka z kurczaka, mix kasz, ogórek kiszony (pszenica)
Kompot
Piątek 03.11.2023
Kopytka z masłem i bułką tartą, marchewka do chrupania (pszenica,jajka)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.