Poniedziałek 02.10.2023
Spaghetti z sosem bolońskim (pszenica,mleko)
Kompot
Wtorek 03.10.2023
Kotlecik mielony,ziemniaki,buraczki na gorąco (pszenica,jajka)
Kompot
Środa 04.10.2023
Gulasz warzywny, mix kasz, ogórek kiszony (pszenica)
Kompot
Czwartek 05.10.2023
Kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria (pszenica,jajka,mleko)
Kompot
Piątek 06.10.2023
Kluski śląskie z sosem pieczarkowym, marchewka do chrupania (pszenica,jajka,mleko)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.