Menu 02.10.2023 – 06.10.2023


Poniedziałek 02.10.2023

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, paróweczki na gorąco z ketchupem, herbata z cytrynką (pszenica)
Zupa kalafiorowa (seler,mleko)
Spaghetti z sosem bolońskim (pszenica,mleko)

Kompot

Biszkopcik, kakao na mleku (mleko,pszenica,)

Wtorek 03.10.2023

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, miód, herbatka owocowa ( pszenica ,mleko)
Krupniczek z koperkiem (seler )
Kotlecik mielony,ziemniaki,buraczki na gorąco (pszenica,jajka)

Kompot

Owoc,herbatniki (pszenica)

Środa 04.10.2023

Płatki kukurydziane na mleku,kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, ser żółty (pszenica,mleko,jajka)
Barszcz biały (seler,mleko,jajka)
Gulasz warzywny, mix kasz, ogórek kiszony (pszenica)

Kompot

Ciasto bananowe, soczek ze słomką (pszenica,mleko,jajka)

Czwartek 05.10.2023

Kluski lane na mleku, kapaneczka z pieczywa mieszanego z masłem, dżem (mleko,pszenica)
Rosół z makaronem (seler)
Kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria (pszenica,jajka,mleko)

Kompot

Bułeczka maślana,owoc (pszenica,mleko)

Piątek 06.10.2023

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, pastą rybną,papryka, herbata z cytrynką (pszenica, ryba)
Barszcz czerwony (seler,mleko)
Kluski śląskie z sosem pieczarkowym, marchewka do chrupania (pszenica,jajka,mleko)

Kompot

Jogurt owocowy, paluch kukurydziany (mleko, pszenica)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.