Menu 25.09.2023 – 29.09.2023


Poniedziałek 25.09.2023

Kasza manna z sokiem malinowym, kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, ser żółty(pszenica, mleko)
Zupa ogórkowa (seler,mleko)
Makaron z serem i cebulką (pszenica,mleko)
Kompot
Batonik twarożkowy, ciasteczko owsiane (mleko,pszenica,)

Wtorek 26.09.2023

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, serkiem topionym, jajko gotowane ,pomidor, herbatka owocowa ( pszenica ,mleko,pomidor,jajka)
Rosół z makaronem (seler )
Udko pieczone, ryż, pomidory ze śmietanką (pszenica,mleko)
Kompot
Ciasto zebra, owoc (pszenica,mleko,jajka)

Środa 27.09.2023

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, wędlina, ser żółty, ogórek, kawa Anatol na mleku (pszenica,mleko)
Zupa pomidorowa z makaronem (seler,mleko,jajka)
Bigos z ziemniakami (pszenica)
Kompot
Chałka z masłem, mleko gotowane (pszenica,mleko,jajka)

Czwartek 28.09.2023

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, pasztecik, pomidor, ogórek, kakao na mleku (mleko,pszenica,pomidor)
Zupa grochówka (seler)
Kotleciki drobiowe słoneczka, ziemniaki, mizeria (pszenica,jajka,mleko)
Kompot
Budyń waniliowy, paluch kukurydziany (pszenica,mleko)

Piątek 29.09.2023

Owsianka z malinami, kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, ser żółty
(pszenica, mleko)
Zupa koperkowa z ryżem (seler)
Kopytka z masełkiem, warzywa na parze (pszenica,jajka)
Kompot
Drożdżówka, herbatka owocowa (mleko,jajka,pszenica)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.