Menu 18.09.2023 – 22.09.2023


Poniedziałek 18.09.2023

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, twarożek z rzodkiewką herbata z cytrynką (pszenica, mleko)
Zupa pieczarkowa (seler,mleko)
Ryż z jabłkami zapiekany i śmietanką (pszenica,mleko)
Kompot
Herbatniczki, mleko smakowe ze słomką (mleko,pszenica,)

Wtorek 19.09.2023

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem,miodem,dżemem, kakao na mleku ( pszenica ,mleko)
Kapuśniaczek z koperkiem (seler )
Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z marchewki (pszenica, jajka)
Kompot
Kisiel, owoc (gluten)

Środa 20.09.2023

Płatki kukurydziane na mleku, kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem (pszenica,mleko)
Zupa porowa (seler,mleko)
Gulasz węgierski, mix kasz, ogórek kiszony (pszenica)
Kompot
Bułeczka maślana,soczek ze słomką (pszenica,mleko,jajka)

Czwartek 21.09.2023

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, wędlina, ser żółty, pomidor, kawa Anatol na mleku ( pszenica, mleko,pomidor)
Zupa jarzynowa (seler,mleko)
Makaron z brokułami w sosie serowym (mleko,pszenica,jajka)
Kompot
Mus owocowy (mleko)

Piątek 22.09.2023

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, ser żółty, jajko gotowane,
ogórek ,kawa Anatol na mleku (mleko,pszenica,pomidor)
Zupa wiejska z lanymi kluseczkami (seler,jajka)
Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z białej kapusty (pszenica,ryba,jajka)
Kompot
Wafle ryżowe, owoc (pszenica)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.