Poniedziałek 24.07.2023
Spaghetti z sosem bolońskim, marchewka do chrupania (pszenica,jaja)
Kompot
Wtorek 25.07.2023
Udko z ryżem, pomidor z cebulką (pszenica, jaja,pomidor)
Kompot
Środa 26.07.2023
Kotlecik mielony, ziemniaki, mizeria (jajka,pszenica)
Kompot
Czwartek 27.07.2023
Pierogi z serem, skwareczkami i śmietanką (jajka,pszenica,mleko)
Kompot
Piątek 28.07.2023
Filecik z ryby, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej (jaja,pszenica,ryba)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.