Menu 24.07.2023 – 28.07.2023


Poniedziałek 24.07.2023

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, kawa Anatol na mleku (mleko,pszenica,pomidor)
Zupa jarzynowa (seler,mleko)
Spaghetti z sosem bolońskim, marchewka do chrupania (pszenica,jaja)
Kompot
Budyń waniliowy, ciasteczko owsiane (jajka,mleko,pszenica,żyto)

Wtorek 25.07.2023

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, polędwica sopocka, ser żółty, ogórek, herbatka czarna z cytrynką ( pszenica ,jajka,mleko)
Rosół z makaronem (,seler,jaja)
Udko z ryżem, pomidor z cebulką (pszenica, jaja,pomidor)
Kompot
Jogurt owocowy ,herbatniki (pszenica,mleko)

Środa 26.07.2023

Kasza manna na mleku z sokiem malinowym, kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, ser żółty, (mleko, pszenica, żyto,jajka)
Zupa pomidorowa z makaronem (seler,mleko,jajka)
Kotlecik mielony, ziemniaki, mizeria (jajka,pszenica)
Kompot
Drożdzówka, owoc (pszenica,mleko,)

Czwartek 27.07.2023

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, wędlina drobiowa, serek topiony, ogórek, pomidor, kawa Anatol na mleku ( pszenica, mleko)
Żurek z jajkiem (seler,jaja,mleko)
Pierogi z serem, skwareczkami i śmietanką (jajka,pszenica,mleko)
Kompot
Koktajl owocowy, paluch kukurydziany (mleko,pszenica)

Piątek 28.07.2023

Płatki kukurydziane na mleku, kanapeczka z masłem i miodem (mleko,pszenica,)
Barszcz botwinkowy (seler,mleko)
Filecik z ryby, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej (jaja,pszenica,ryba)
Kompot
Bułeczka maślana, owoc (mleko, jaja)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.