Menu 26.06.2023 – 30.06.2023


Poniedziałek 26.06.2023

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, pasztecik drobiowy, pomidor, szczypiorek, kawa Anatol na mleku (mleko, pszenica, pomidor)
Krupniczek jęczmienny (seler, jęczmień)
Spaghetti z sosem bolońskim, marchewka do chrupania (pszenica, jaja)
Kompot
Drożdżówka, owoc (jaja, pszenica, mleko)

Wtorek 27.06.2023

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, jajko gotowane, ser żółtym, ogórek, herbatka czarna z cytrynką (pszenica, jaja, mleko)
Zupa pomidorowa z makaronem (mleko, seler, jaja)
Kotlecik mielony, ziemniaki, buraczki na zimno (pszenica, jaja)
Kompot
Koktajl truskawkowy, chałka na słodko z masłem (jaja, mleko)

Środa 28.06.2023

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, miodem i dżemem (mleko, pszenica)
Zupa pieczarkowa (seler, mleko)
Gulasz węgierski, mix kasz, sałata ze śmietaną (pszenica, jęczmień)
Kompot
Budyń śmietankowy, ciasteczko owsiane (pszenica, mleko)

Czwartek 29.06.2023

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, polędwica sopocka, ser żółty, ogórek, pomidor, kawa Anatol na mleku (pszenica, mleko, pomidor)
Rosół z makaronem (seler, jaja)
Udko z kurczaka, ziemniaki opiekane, mizeria
Kompot
Kasza manna z sokiem malinowym, biszkopcik (mleko, jaja)

Piątek 30.06.2023

Pasta z twarożku ze szczypiorkiem, pieczywo mieszane z masłem, pomidor, kawa Anatol na mleku (mleko, pszenica, pomidor)
Zupa koperkowa z ryżem (seler)
Łazanki z kapustą kiszoną (jaja, pszenica)
Kompot
Babka łaciatka, owoc (mleko, jaja)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.