Poniedziałek 26.06.2023
Spaghetti z sosem bolońskim, marchewka do chrupania (pszenica, jaja)
Kompot
Wtorek 27.06.2023
Kotlecik mielony, ziemniaki, buraczki na zimno (pszenica, jaja)
Kompot
Środa 28.06.2023
Gulasz węgierski, mix kasz, sałata ze śmietaną (pszenica, jęczmień)
Kompot
Czwartek 29.06.2023
Udko z kurczaka, ziemniaki opiekane, mizeria
Kompot
Piątek 30.06.2023
Łazanki z kapustą kiszoną (jaja, pszenica)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.