Poniedziałek 19.06.2023
Racuszki drożdżowe z cukrem pudrem i dżemem (pszenica, mleko, jaja)
Kompot
Wtorek 20.06.2023
Filet z kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej (jaja, pszenica)
Kompot
Środa 21.06.2023
Kurczak w sosie warzywnym z makaronem (seler, pszenica, jaja)
Kompot
Czwartek 22.06.2023
Gołąbki z sosem pomidorowym (jaja, pszenica)
Kompot
Piątek 23.06.2023
Naleśniki z twarożkiem lub dżemem owocowym (pszenica, mleko, jaja)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.