Poniedziałek 24.04.2023
Spaghetti z sosem pomidorowo-mięsnym-bolognese, suróweczka z białej kapusty (pszenica, seler, mleko)
Kompot
Wtorek 25.04.2023
Kasza jęczmienna, pulpet w sosie pieczeniowym, sałatka z buraczków (pszenica, jaja, seler)
Kompot
Środa 26.04.2023
Ziemniaki, kotlecik schabowy w panierce, suróweczka z marchewki (jaja, pszenica)
Kompot
Czwartek 27.04.2023
Ziemniaki, potrawka z kurczaka, suróweczka z czerwonej kapusty (pszenica, mleko)
Kompot
Piątek 28.04.2023
Pierogi z serem i ziemniakami ze skwareczkami, ogórek (pszenica, mleko)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.