Poniedziałek 09.05.2022
Mięso z indyka w sosie pomidorowo-paprykowym, kasza jęczmienna, surówka z białej kapusty z olejem (gluten, mleko, seler)
Kompot
Wtorek 10.05.2022
Filet z kurczaka, ziemniaki, marchewka z porem (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Środa 11.05.2022
Ryż na mleku z musem truskawkowym (gluten, mleko)
Kompot
Czwartek 12.05.2022
Schab pieczony w sosie własnym, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty (gluten, mleko, seler)
Kompot
Piątek 13.05.2022
Ryba panierowana, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty (gluten, jaja, ryba)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.