Menu 08.11.2021 – 12.11.2021


Poniedziałek 08.11.2021

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, wędliną, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, owoc (gluten, mleko)
Zupa krem z dyni z grzankami (seler, gluten, mleko)
Mięso z indyka w sosie pomidorowo-paprykowym, ryż, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem (gluten, seler, mleko)
Kompot
Jogurt owocowy, chałka z masłem (gluten, mleko, jaja)

Wtorek 09.11.2021

Kanapeczka chleba mieszanego i razowego z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, kakao naturalne na mleku (gluten, mleko, jaja)
Rosół z makaronem (seler, gluten, jaja)
Kotlet schabowy, ziemniaki, marchewka porem (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Owsianka z bananami, podpłomyki bez cukru (gluten, mleko)

Środa 10.11.2021

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, parówki na gorąco, pomidor, ketchup, herbata z cytryną, owoc (gluten, mleko)
Barszcz ukraiński (seler, gluten, mleko)
Pierogi z serem z jogurtem naturalnym, marchewka do chrupania (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z zielonego groszku, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku (gluten, mleko)

Piątek 12.11.2021

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, owoc (gluten, mleko)
Krupnik (seler, gluten)
Ryba w płatkach kukurydzianych, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty (gluten, jaja, ryba)
Kompot
Budyń waniliowy na mleku, herbatniki pełnoziarniste (gluten, jaja, mleko)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.