Poniedziałek 13.09.2021
Mięso z indyka w sosie pomidorowo-paprykowym, kasza jęczmienna, surówka z białej kapusty z olejem (gluten)
Kompot
Wtorek 14.09.2021
Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki po żydowsku (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Środa 15.09.2021
Pierogi z serem z jogurtem naturalnym, marchewka do chrupania (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Czwartek 16.09.2021
Gołąbki z sosem pomidorowym (gluten, mleko)
Kompot
Piątek 17.09.2021
Ryba panierowana, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty (gluten, jaja, ryba)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.