Menu 13.09.2021 – 17.09.2021


Poniedziałek 13.09.2021

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, kakao naturalne na mleku, owoc (gluten, mleko, jaja)
Zupa krem z cukinii z grzankami (seler, gluten, mleko)
Mięso z indyka w sosie pomidorowo-paprykowym, kasza jęczmienna, surówka z białej kapusty z olejem (gluten)
Kompot
Jogurt owocowy, chałka z masłem (gluten, mleko, jaja)

Wtorek 14.09.2021

Kluski lane na mleku, kanapeczka z chleba mieszanego z masłem, pastą z ciecierzycy, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, herbata z cytryną (gluten, mleko, jaja)
Rosół z makaronem (seler, gluten, jaja)
Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki po żydowsku (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Ryż na mleku z jabłkami, kompot (mleko, gluten)

Środa 15.09.2021

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, parówki na gorąco, pomidor, ketchup, herbata z cytryną, owoc (gluten, mleko)
Barszcz czerwony (seler, mleko, gluten)
Pierogi z serem z jogurtem naturalnym, marchewka do chrupania (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Kanapeczki z chleba mieszanego z masłem, szynką, serkiem żółtym, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku (gluten, mleko)

Czwartek 16.09.2021

Płatki kukurydziane na mleku, bułeczka z masłem i miodem, owoc (gluten, mleko)
Zupa jarzynowa (seler, mleko, gluten)
Gołąbki z sosem pomidorowym (gluten, mleko)
Kompot
Owsianka z bananami, podpłomyki bez cukru (gluten, mleko)

Piątek 17.09.2021

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, owoc (gluten, mleko)
Krupnik (seler, gluten)
Ryba panierowana, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty (gluten, jaja, ryba)
Kompot
Budyń waniliowy na mleku, herbatniki pełnoziarniste (mleko, gluten, jaja)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.