Poniedziałek 23.08.2021
Makaron z serem e skwareczkami, marchewka do chrupania (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Wtorek 24.08.2021
Filet z kurczaka, ziemniaki, mizeria (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Środa 25.08.2021
Risotto z warzywami z sosem pomidorowym (gluten, mleko, seler)
Kompot
Czwartek 26.08.2021
Pulpety z indyka z sosie pieczarkowym, kasz ryczana, pomidory z cebulką (gluten, mleko, jaja, seler)
Kompot
Piątek 27.08.2021
Naleśniki z serem z musem truskawkowym (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.