Menu 23.08.2021 – 27.08.2021


Poniedziałek 23.08.2021

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, wędliną, serkiem żółtym, ogórkiem, szczypiorkiem, pomidorem, kawa Anatol na mleku (gluten, mleko)
Zupa pomidorowa z ryżem (seler, gluten, mleko, jaja)
Makaron z serem e skwareczkami, marchewka do chrupania (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Koktajl bananowy, podpłomyki bez cukru (gluten, mleko)

Wtorek 24.08.2021

Płatki ryżowe na mleku, kanapeczka z chleba mieszanego z masłem, jajkiem gotowanym, serkiem żółtym, ogórkiem, szczypiorkiem, herbata z cytryną, owoc (gluten, mleko, jaja)
Krupnik (seler, gluten)
Filet z kurczaka, ziemniaki, mizeria (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Serek homogenizowany, chrupki kukurydziane (gluten, mleko)

Środa 25.08.2021

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, wędliną, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, owoc (gluten, mleko)
Zupa krem z ciecierzycy (seler, mleko, gluten)
Risotto z warzywami z sosem pomidorowym (gluten, mleko, seler)
Kompot
Racuchy, kakao (gluten, mleko, jaja)

Czwartek 26.08.2021

Płatki owsiane na mleku, bułeczka z masłem, twarożkiem naturalnym, dżemem, herbata z cytryną (gluten, mleko)
Zupa wiejska z lanymi kluskami (seler, jaja, gluten)
Pulpety z indyka z sosie pieczarkowym, kasz ryczana, pomidory z cebulką (gluten, mleko, jaja, seler)
Kompot
Kasza manna z sokiem malinowym, biszkopty (gluten, jaja, mleko)

Piątek 27.08.2021

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z makreli wędzonej z jajkiem gotowanym, szczypiorkiem, ogórkiem, kakao naturalne na mleku, owoc (gluten, mleko, jaja, ryba)
Zupa Shreka z grzankami (seler, gluten, mleko)
Naleśniki z serem z musem truskawkowym (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Babka łaciatka, mleko gotowane (gluten, jaja, mleko)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.