Poniedziałek 24.05.2021
Spaghetti z sosem bolońskim, surówka z rzepy (gluten, seler, jaja, mleko)
Kompot
Wtorek 25.05.2021
Kotlet schabowy, ziemniaki, buraczki po żydowsku (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Środa 26.05.2021
Pierogi z serem z jogurtem naturalnym, marchewka do chrupania (jaja, gluten, mleko)
Kompot
Czwartek 27.05.2021
Indyk pieczony w sosie własnym, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty (gluten, mleko)
Kompot
Piątek 28.05.2021
Ryba panierowane, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty (gluten, jaja, ryba)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.