Jadłospis


Poniedziałek 09-03-2020

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, parówki na gorąco, pomidor, ketchup, herbata z cytryną, owoc (gluten, mleko)
Żurek z jajkiem i kiełbasą (seler, jaja, gluten, mleko)
Makaron z serem ze skwareczkami, marchewka do chrupania (gluten, mleko)
Kompot
Jogurt owocowy, chałka z masłem (gluten, jaja, mleko)

Wtorek 10-03-2020

Płatki ryżowe na mleku, bułeczka z masłem, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, owoc (gluten, mleko)
Zupa ogórkowa (seler, gluten, mleko)
Pulpety z indyka w sosie koperkowy,, kasza gryczana, buraczki na gorąco (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Kasza manna na mleku z sokiem malinowym, kompot (mleko, gluten)

Środa 11-03-2020

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, wędliną, serkiem żółtym, ogórkiem, papryką, kawa Anatol na mleku (gluten, mleko)
Krem z ciecierzycy (seler, mleko)
Naleśniki z serem z musem truskawkowym (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Sok Kubuś, ciasteczka owsiane (gluten, jaja)

Czwartek 12-03-2020

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, jajkiem gotowanym, serkiem żółtym, ogórkiem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku (gluten, mleko, jaja)
Rosół z makaronem (seler, gluten, jaja)
Filet z kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty ze śmietaną (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Przysmak Fiony, herbatniki pełnoziarniste (mleko, gluten)

Piątek 13-03-2020

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem, kakao naturalne na mleku, owoc (mleko, gluten)
Krupnik (seler)
Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej (gluten, jaja, ryba)
Kompot
Budyń śmietankowy, podpłomyki bez cukru (mleko, jaja, gluten)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.