Jadłospis


Poniedziałek 17-02-2020

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, wędliną, serkiem żółtym, pomidorem, kawa Anatol na mleku, owoc (gluten, mleko)
Zupa grochowa (seler)
Rurki penne z sosem bolońskim, ogórek kiszony (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Serek homogenizowany, chrupki kukurydziane (mleko)

Wtorek 18-02-2020

Kanapeczka z chleba mieszanego z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, kakao naturalne na mleku, owoc (gluten, mleko, jaja)
Zupa pomidorowa z makaronem (seler, gluten, jaja)
Filet z kurczaka, ziemniaki, marchewka z porem (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Płatki pełnoziarniste musli z mlekiem (mleko, gluten)

Środa 19-02-2020

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, parówki na gorąco, pomidor, ketchup, herbata z cytryną (mleko, gluten)
Zupa pieczarkowa (seler, mleko)
Gołąbki z sosem pomidorowym (gluten, mleko)
Kompot
Koktajl bananowo-truskawkowy, wafle ryżowe (mleko)

Czwartek 20-02-2020

Płatki ryżowe na mleku, bułeczka z masłem, serkiem żółtym, ogórkiem, szczypiorkiem, herbata z cytryną (gluten, mleko)
Rosół z makaronem (seler, gluten, jaja)
Schab pieczony w sosie własnym, ziemniaki, surówka z kapusty (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Pączek, jogurt owocowy, kompot (mleko, jaja, gluten)

Piątek 21-02-2020

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z makreli z twarożkiem, ogórkiem kiszonym, kawa Anatol na mleku (mleko, gluten)
Barszcz ukraiński (seler, mleko, gluten)
Pierogi z serem i jogurtem naturalnym (gluten, mleko)
Kompot
Sok marchewkowo-jabłkowy, herbatniki pełnoziarniste (gluten)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.