Jadłospis


Poniedziałek 28.12.2020

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, kawa Anatol na mleku, owoc (gluten, mleko)
Zupa ogórkowa (seler, gluten, mleko)
Spaghetti z sosem bolońskim, ogórek kiszony (gluten, mleko, jajka, seler)
Kompot
Serek homogenizowany, chrupki kukurydziane (mleko, gluten)

Wtorek 29.12.2020

Zacierka na mleku, bułeczka z masłem, pastą z zielonego groszku, pomidorem, szczypiorkiem, herbata z cytryną owoc (gluten, mleko, jajka)
Zupa koperkowa z ryżem (seler, gluten)
Udko pieczone, ziemniaki, surówka z kapusty (gluten, mleko)
Kompot
Budyń śmietankowy, herbatniki pełnoziarniste (gluten, mleko, jajka)

Środa 30.12.2020

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, wędliną, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, kawa Anatol na mleku (mleko, gluten)
Zupa krem z ciecierzycy z grzankami (seler, gluten, mleko)
Kopytka z serem i boczkiem, marchewka z jabłkiem (jajka, gluten, mleko)
Kompot
Ryż na mleku z jabłkami, kompot (mleko, gluten, jajka)

Czwartek 31.12.2020

Płatki owsiane na mleku, bułeczka z masłem, twarożkiem naturalnym, dżemem (gluten, mleko, jajka)
Zupa pomidorowa z makaronem (seler, gluten, jajka)
Kotlet drobiowy z serem żółtym, ziemniaki, surówka z kapusty (gluten, mleko)
Kompot
Ciasto z owocami, mleko gotowane (mleko, jajka, gluten)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.