Jadłospis


Poniedziałek 04-11-2019

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z pastą jajeczno-serową ze szczypiorkiem, kakao naturalne na mleku, owoc (gluten, mleko, jajka)
Zupa pieczarkowa (seler, gluten, mleko)
Udko pieczone, ryż, surówka z marchewki i jabłka ze śmietaną (gluten, jajka, mleko)
Kompot
Drożdżówka z serem, kompot (gluten, jajka, mleko)

Wtorek 05-11-2019

Kasza manna na mleku, bułeczka z masłem i dżemem, herbata z cytryną (gluten, mleko)
Zupa ziemniaczana (seler)
Klopsiki w sosie koperkowym, kasza gryczana, ogórek kiszony (gluten, seler, jajka)
Kompot
Naleśniki z serem i musem truskawkowym (gluten, mleko, jajka)

Środa 06-11-2019

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, parówki na gorąco, ketchup, pomidor, kawa Anatol na mleku, owoc (gluten, mleko)
Krem z ciecierzycy z grzankami (seler)
Pierogi z serem i jogurtem naturalnym, marchewka do chrupania (gluten, jajka, mleko)
Kompot
Ciastko marchewkowe, kompot (gluten, jajka)

Czwartek 07-11-2019

Płatki kukurydziane na mleku, bułeczka z masłem, serkiem żółtym, sałatą, pomidorem, herbata z cytryną (gluten, mleko)
Zupa pomidorowa z makaronem (seler, gluten, jajka, mleko)
Kotlet mielony, ziemniaki, surówka z kapusty (gluten, jajka)
Kompot
Ryż na mleku z truskawkami (mleko)

Piątek 08-11-2019

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, twarożkiem z rzodkiewką ze szczypiorkiem, herbata z cytryną, owoc (mleko, gluten)
Zupa koperkowa (seler)
Porcja ryby, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej (gluten, jajka, ryby)
Kompot
Jogurt owocowy, biszkopty (mleko, gluten, jajka)


Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.