Jadłospis


Poniedziałek 20-01-2020

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pasztetem, pomidorem, kawa Anatol na mleku, owoc (gluten, mleko)
Zupa grochowa (seler)
Spaghetti z sosem Neapolitańskim, ogórek kiszony (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Jogurt owocowy, chałka z masłem (mleko, gluten, jaja)

Wtorek 21-01-2020

Kanapeczka z chleba mieszanego z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, kakao naturalne na mleku (gluten, jaja, mleko)
Rosół z makaronem (seler, gluten, jaja)
Filet z kurczaka, ziemniaki, surówka z marchewki i pora (gluten, jaja)
Kompot
Koktajl bananowo-truskawkowy, wafle ryżowe (mleko)

Środa 22-01-2020

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, wędliną, serem żółtym, ogórkiem, papryką, herbata z cytryną (gluten, mleko)
Zupa jarzynowa (seler, gluten, mleko)
Pierogi z serem i jogurtem naturalnym (gluten, mleko)
Kompot
Ryż na mleku z truskawkami, kompot (mleko)

Czwartek 23-01-2020

Płatki kukurydziane na mleku, bułeczka z masłem, serkiem żółtym, sałatą, ogórkiem, rzodkiewką, herbata z cytryną, owoc (gluten, mleko)
Zupa ogórkowa (seler, gluten, mleko)
Gołąbki z sosem pomidorowym (mleko, gluten)
Kompot
Budyń śmietankowy, herbatniki pełnoziarniste (mleko, jaja, gluten)

Piątek 24-01-2020

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem, herbata z cytryną (mleko, gluten)
Barszcz czerwony (seler, mleko)
Porcja ryby, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej (gluten, mleko)
Kompot
Serek homogenizowany, chrupki kukurydziane (mleko)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.