Menu 09.06.2025 – 13.06.2025


Poniedziałek 09.06.2025

Kluseczki na mleku, bułeczka z masłem, dżem (pszenica, mleko)
Zupa brukselkowa (seler,mleko)
Spaghetti bolognese, owoc (pszenica,jajka)
Kompot
Soczek Kubuś, herbatniki pełnoziarniste (pszenica)

Wtorek 10.06.2025

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, szynka, jajko gotowane, ogórek świeży, kakao na mleku (pszenica, mleko,jajka)
Zupa shreka (seler,mleko)
Kotleciki drobiowe słoneczka, ziemniaki, mizeria (pszenica,mleko,jajka)
Kompot
Budyń śmietankowy, paluchy kukurydziane,owoc (pszenica,mleko))

Środa 11.06.2025

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, kiełbaski z indyka bez osłonki, ser żółty, ketchup,pomidor, kawa Anatol na mleku (pszenica,mleko, pomidor)
Rosół z makaronem (seler)
Udko z kurczaka ,ryż, surówka z kapusty pekińskiej (pszenica)
Kompot
Batonik twarożkowy, owoc (pszenica,mleko)

Czwartek 12.06.2025

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, wędlina, ser żółty, sałata, papryka, herbata z cytrynką (pszenica)
Zupa jarzynowa (seler,mleko)
Pulpeciki w sosie koperkowym, ziemniaki, pomidor (pszenica,jajka,pomidor)
Kompot
Kasza manna na mleku z sokiem malinowym i owocami
(pszenica, mleko)

Piątek 13.06.2025

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, ser żółty, kawa Inka na mleku (pszenica, mleko,jajka)
Zupa pomidorowa z makaronem (seler,mleko)
Kopytka z masełkiem,bułką tartą i posypką z białego sera, marcheweczki do chrupania (pszenica,jajka,mleko)
Jogurcik owocowy, ciasteczka zbożowe (pszenica,owies,mleko)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.