Poniedziałek 05.05.2025
Makaron z serem i masełkiem, owoc (pszenica,mleko,jajka)
Kompot
Wtorek 06.05.2025
Kotleciki drobiowe słoneczka, ziemniaki, sałata ze śmietaną (pszenica,jajka,mleko)
Kompot
Środa 07.05.2025
Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej (pszenica,jajka)
Kompot
Czwartek 08.05.2025
Pulpeciki w sosie koperkowo-śmietankowym, kasza jęczmienna, ogórek kiszony (pszenica,mleko,jęczmień,jajka)
Kompot
Piątek 09.05.2025
Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z białej kapusty (pszenica,ryba,mleko)
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.