Poniedziałek 28.04.2025
Sos słodko-kwaśny z mięsem i ryżem, surówka z białej kapusty (pszenica,mleko)
Kompot
Wtorek 29.04.2025
Udko pieczone z kurczaka, ziemniaki, surówka z marchewki (pszenica)
Kompot
Środa 30.04.2025
Kotlecik mielony, ziemniaki, mizeria (pszenica,mleko,jajka)
Kompot
Czwartek 01.05.2025
ŚWIĘTO PRACY
Piątek 02.05.2025
Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej (pszenica,ryba)
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.