Menu 25.11.2024 – 29.11.2024


Poniedziałek 25.11.2024

Kaszka manna, kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, miód (pszenica, mleko)
Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mleko)
Kluseczki z serem i skwareczkami (pszenica, jajka)
Kompot
Kisiel owocowy, podpłomyki (pszenica)

Wtorek 26.11.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, ser żółty, kakao na mleku (pszenica, jajka, mleko)
Krupnik z koperkiem (seler)
Kotlecik mielony, ziemniaki, buraczki zasmażane (pszenica, jajka)
Kompot
Jogurcik, pałki kukurydziane (pszenica, mleko)

Środa 27.11.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, paróweczki na gorąco, ketchup, dżem, herbata z cytryną (pszenica)
Zupa jarzynowa (seler,mleko)
Gulasz węgierski, mix kasz, ogórek (pszenica, jęczmień)
Kompot
Racuszki z cukrem pudrem, kakao na mleku (pszenica,mleko,jajka)

Czwartek 28.11.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, szynka, ser żółty, pomidor, herbata owocowa (pszenica, pomidor )
Zupa wiejska z lanymi kluseczkami (seler)
Nugettsy z kurczaka, ziemniaki, sałata ze śmietaną (pszenica, mleko,jajka)
Kompot
Budyń czekoladowy, ciasteczka owsiane(pszenica, owies)

Piątek 29.11.2024

Bułeczka kajzerka z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewka, kawa Anatol na mleku (pszenica, jajka)
Barszcz ogórkowa (seler, mleko)
Kluski śląskie z masełkiem i skwareczkami, surówka z kapusty pekińskiej (pszenica,jajka)
Batonik twarożkowy, owoc (pszenica,mleko)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.