Poniedziałek 25.11.2024
Kluseczki z serem i skwareczkami (pszenica, jajka)
Kompot
Wtorek 26.11.2024
Kotlecik mielony, ziemniaki, buraczki zasmażane (pszenica, jajka)
Kompot
Środa 27.11.2024
Gulasz węgierski, mix kasz, ogórek (pszenica, jęczmień)
Kompot
Czwartek 28.11.2024
Nugettsy z kurczaka, ziemniaki, sałata ze śmietaną (pszenica, mleko,jajka)
Kompot
Piątek 29.11.2024
Kluski śląskie z masełkiem i skwareczkami, surówka z kapusty pekińskiej (pszenica,jajka)
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.