Menu 22.07.2024 – 26.07.2024


Poniedziałek 22.07.2024

Kanapeczki z pieczywa mieszanego z masłem, paróweczki z ketchupem, ser żółty, ogórek, kawa Anatol na mleku(pszenica, mleko)
Krupnik ryżowy (seler )
Makaron z serem i skwareczkami, jabłko do chrupania (pszenica,jajka)
Kompot
Budyń waniliowy, chrupki kukurydziane (pszenica, mleko )

Wtorek 23.07.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, polędwica drobiowa, ser żółty, pomidor, szczypiorek, kawa Anatol na mleku ( pszenica, pomidor, mleko)
Barszcz biały z jajkiem i kiełbaską (seler,mleko)
Kotlecik mielony, ziemniaki, sałata maslowa (pszenica, jajka)
Kompot
Pizzerinka, soczek ze słomką (pszenica)

Środa 24.07.2024

Kasza manna na mleku z sokiem malinowym, bułeczka z masłem i miodem, (pszenica, mleko )
Rosół z makaronem (seler)
Filet z kurczaka, ziemniaki, pomidory z cebulką (pszenica,jajka,pomidor)
Kompot
Mufiinka z malinami, owoc (pszenica,mleko)

Czwartek 25.07.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, szynka, ser żółty, sałata, pomidor, ogórek, herbatka z cytryną (pszenica,pomidor)
Zupa ogonowa (seler)
Zapiekanka ziemniaczana z wędliną i warzywami (pszenica,jajka)
Kompot
Płatki kukurydziane na mleku, bułeczka z masłem i dżemem (pszenica, mleko )

Piątek 26.07.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, pasta rybna z jajkiem, ser żółty, ogórek kiszony, kakao na mleku (pszenica, mleko, jajka,ryba)
Kapuśniaczek z młodej kapusty (seler)
Kopytka ze skwareczkami i bułką tartą, surówka z kapusty pekińskiej (pszenica, jajka)
Kompot
Jogurt pitny, owoc (pszenica,mleko)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.