Poniedziałek 22.07.2024
Makaron z serem i skwareczkami, jabłko do chrupania (pszenica,jajka)
Kompot
Wtorek 23.07.2024
Kotlecik mielony, ziemniaki, sałata maslowa (pszenica, jajka)
Kompot
Środa 24.07.2024
Filet z kurczaka, ziemniaki, pomidory z cebulką (pszenica,jajka,pomidor)
Kompot
Czwartek 25.07.2024
Zapiekanka ziemniaczana z wędliną i warzywami (pszenica,jajka)
Kompot
Piątek 26.07.2024
Kopytka ze skwareczkami i bułką tartą, surówka z kapusty pekińskiej (pszenica, jajka)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.