Poniedziałek 15.07.2024
Pulpeciki w sosie śmietankowo-koperkowym, kasza, ogórek korniszony (pszenica,jajka)
Kompot
Wtorek 16.07.2024
Kotleciki drobiowe słoneczka, ziemniaki, mizeria (pszenica, jajka)
Kompot
Środa 17.07.2024
Udko pieczone z kurczaka, ryż, surówka z kapusty pekińskiej (pszenica,mleko)
Kompot
Czwartek 18.07.2024
Kotlet schabowy, ziemniaki, pomidory z cebulką (pszenica,jajka,pomidor)
Kompot
Piątek 19.07.2024
Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z białej kapusty (pszenica, ryba, jajka)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.