Menu 15.07.2024 – 19.07.2024


Poniedziałek 15.07.2024

Płatki ryżowe na mleku, kanapeczki z pieczywa mieszanego z masłem, dżem, ser żółty w plastrach (pszenica, mleko)
Zupa leczo z cukini (seler )
Pulpeciki w sosie śmietankowo-koperkowym, kasza, ogórek korniszony (pszenica,jajka)
Kompot
Mus owocowy, chałka z masłem (pszenica, mleko )

Wtorek 16.07.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, wędlina, ser żółty, pomidor, ogórek, herbata z cytrynką ( pszenica, pomidor)
Zupa z fasolki szparagowej (seler,mleko)
Kotleciki drobiowe słoneczka, ziemniaki, mizeria (pszenica, jajka)
Kompot
Budyń czekoladowy, banan (pszenica,mleko)

Środa 17.07.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, dżem, mleko na ciepło (pszenica, mleko )
Zupa pomidorowa z makaronem (seler,mleko)
Udko pieczone z kurczaka, ryż, surówka z kapusty pekińskiej (pszenica,mleko)
Kompot
Jogurt owocowy, biszkopciki (pszenica,mleko)

Czwartek 18.07.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, szynka drobiowa, sałata, pomidor, papryka, herbatka owocowa (pszenica,pomidor)
Zupa porowa (seler,mleko)
Kotlet schabowy, ziemniaki, pomidory z cebulką (pszenica,jajka,pomidor)
Kompot
Jagodzianki, mleko na ciepło (pszenica, mleko,jajka )

Piątek 19.07.2024

Zupa mleczna, kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, pasta jajeczna, szczypiorek (pszenica, mleko, jajka)
Barszcz czerwony (seler, mleko)
Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z białej kapusty (pszenica, ryba, jajka)
Kompot
Batonik twarożkowy, owoc (pszenica,mleko)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.