Menu 08.07.2024 – 12.07.2024


Poniedziałek 08.07.2024

Kanapeczki z pieczywa mieszanego z masłem, jajko, pasztecik, pomidor, kakao na mleku(pszenica, pomidor, mleko, jajka)
Krupnik z koperkiem (seler )
Spaghetti z tuńczykiem w sosie pomidorowym (pszenica,ryba,jajka)
Kompot
Kasza manna na mleku z sokiem malinowym, nektarynka (pszenica, mleko )

Wtorek 09.07.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, szynka drobiowa, ser żółty, sałata, ogórek, herbata z cytrynką ( pszenica)
Rosół z makaronem (seler)
Nuggetsy z kurczaka, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty (pszenica, jajka)
Kompot
Koktajl truskawkowy, paluchy kukurydziane (pszenica,mleko)

Środa 10.07.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, pomidor, kawa inka na mleku (pszenica, mleko,pomidor )
Zupa jarzynowa (seler,mleko)
Schab opiekany, ziemniaki, mizeria (pszenica,mleko)
Kompot
Budyń śmietankowy, oponki serowe (pszenica,mleko,jajka)

Czwartek 11.07.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, paróweczki na gorąco, ketchup, ser żółty, herbatka owocowa (pszenica)
Zupa brokułowa (seler,mleko)
Gulasz węgierski, mix kasz, surówka wiosenna (pszenica)
Kompot
Płatki miodowe na mleku, banan (pszenica, mleko )

Piątek 12.07.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, pasta rybna, ser żółty, ogórek, herbata z cytrynką (pszenica, ryba)
Zupa ogórkowa (seler, mleko)
Pierogi ruskie z omastą, śmietana, (pszenica, mleko, jajka)
Kompot
Serek wiejski, bułeczka z masłem (pszenica,mleko)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.