Poniedziałek 08.07.2024
Spaghetti z tuńczykiem w sosie pomidorowym (pszenica,ryba,jajka)
Kompot
Wtorek 09.07.2024
Nuggetsy z kurczaka, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty (pszenica, jajka)
Kompot
Środa 10.07.2024
Schab opiekany, ziemniaki, mizeria (pszenica,mleko)
Kompot
Czwartek 11.07.2024
Gulasz węgierski, mix kasz, surówka wiosenna (pszenica)
Kompot
Piątek 12.07.2024
Pierogi ruskie z omastą, śmietana, (pszenica, mleko, jajka)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.