Poniedziałek 01.07.2024
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem w sosie serowym (pszenica, jajka)
Kompot
Wtorek 02.07.2024
Udko pieczone z ryżem, surówka z marchewki z chrzanem (pszenica, jajka)
Kompot
Środa 03.07.2024
Kotlecik mielony, ziemniaki, mizeria (pszenica,jajko,mleko)
Kompot
Czwartek 04.07.2024
Gołąbki z sosem pomidorowym (pszenica, pomidor,jajka,mleko)
Kompot
Piątek 05.07.2024
Ryba w cieście naleśnikowym, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej (pszenica, jajka, mleko,ryba)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.