Menu 01.07.2024 – 05.07.2024


Poniedziałek 01.07.2024

Owsianka na mleku, kanapeczki z pieczywa mieszanego z masłem, pasztecik drobiowy, pomidor, (pszenica, pomidor, mleko)
Zupa z fasolki szparagowej (seler, mleko)
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem w sosie serowym (pszenica, jajka)
Kompot
Rogalik, soczek ze słomką (pszenica, jajka )

Wtorek 02.07.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, polędwica drobiowa, ser żółty, ogórek kiszony, herbata z cytrynką ( pszenica,jajka,mleko)
Zupa chrzanowa (seler,mleko)
Udko pieczone z ryżem, surówka z marchewki z chrzanem (pszenica, jajka)
Kompot
Płatki czekoladowe na mleku, owoc (pszenica,mleko)

Środa 03.07.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, kawa Anatol na mleku (pszenica, mleko,jajka )
Zupa pomidorowa z makaronem (seler,mleko)
Kotlecik mielony, ziemniaki, mizeria (pszenica,jajko,mleko)
Kompot
Ciasteczko Lubiś, kisiel (pszenica,mleko)

Czwartek 04.07.2024

Zupa mleczna, kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, kiełbaska krakowska, ser żółty, ogórek, herbatka owocowa (pszenica,mleko)
Zupa kalafiorowa (seler,mleko)
Gołąbki z sosem pomidorowym (pszenica, pomidor,jajka,mleko)
Kompot
Jogurt gratka do picia, bułeczka maślana (pszenica,mleko,jajka )

Piątek 05.07.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, ser żółty, dżem, miód, kakao na mleku (pszenica, jajka, mleko)
Zupa z młodej kapusty z koperkiem (seler)
Ryba w cieście naleśnikowym, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej (pszenica, jajka, mleko,ryba)
Kompot
Budyń waniliowy, ciasteczka owsiane (pszenica,mleko)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.