Menu 24.06.2024 – 28.06.2024


Poniedziałek 24.06.2024

Płatki ryżowe na mleku, kanapeczki z pieczywa mieszanego z masłem, serek topiony, pomidor, (pszenica, pomidor, mleko)
Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mleko)
Makaron z serem i skwareczkami, marcheweczka do chrupania (pszenica, jajka,mleko)
Kompot
Koktajl truskawkowo-jagodowy, paluchy kukurydziane (pszenica,mleko )

Wtorek 25.06.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, paróweczki na gorąco z ketchupem, ser żółty, herbata z cytrynką ( pszenica,jajka,mleko)
Rosół z makaronem (seler)
Filecik z kurczaka, ziemniaki, surówka wiosenna (pszenica, jajka)
Kompot
Mleko smakowe, bułeczka z masłem i dżemem (pszenica,mleko)

Środa 26.06.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, twarożek z miodem, kakao na mleku (pszenica, mleko )
Zupa jarzynowa (seler,mleko)
Pulpeciki w sosie pomidorowym, mix kasz, sałata masłowa (pszenica,jajko)
Kompot
Kaszka manna z musem malinowym, chałka (pszenica, mleko)

Czwartek 27.06.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, szynka, sałata, pomidor, ser żółty, herbatka owocowa (pszenica,pomidor)
Zupa z grochu łupanego (seler)
Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej (pszenica, ryba)
Kompot
Budyń czekoladowy, ciasto drożdżowe z kruszonką (pszenica,mleko )

Piątek 28.06.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, pomidor, ogórek, kawa Anatol na mleku (pszenica, jajka, pomidor,mleko)
Barszcz z botwinki (seler,mleko)
Naleśniki z serem i konfiturą, sos na słodko (pszenica, jajka, mleko)
Kompot
Pizzerinka, owoc (pszenica)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.