Poniedziałek 17.06.2024
Spaghetti z mięsem mielonym (pszenica, jajka)
Kompot
Wtorek 18.06.2024
Kotlet schabowy w panierce, ziemniaki, mizeria (pszenica, jajka, mleko)
Kompot
Środa 19.06.2024
Udko z kurczaka, ryż zapiekany, marchewka z porem (pszenica)
Kompot
Czwartek 20.06.2024
Zrazy w sosie, ziemniaki, sałata ze śmietaną (pszenica, mleko)
Kompot
Piątek 21.06.2024
Zapiekanka ziemniaczano-warzywna z serem żółtym (pszenica, jajka, ryba)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.