Menu 17.06.2024 – 21.06.2024


Poniedziałek 17.06.2024

Kluski lane na mleku, kanapeczki z pieczywa mieszanego z masłem, ser żółty, pomidor, (pszenica, pomidor, jajka)
Zupa brokułowa (seler, mleko)
Spaghetti z mięsem mielonym (pszenica, jajka)
Kompot
Rogalik 7 days, soczek (pszenica )

Wtorek 18.06.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, pasztecik, ser żółty, ogórek, papryka, kawa Anatol na mleku ( pszenica, mleko )
Barszcz biały z jajkiem (seler, mleko)
Kotlet schabowy w panierce, ziemniaki, mizeria (pszenica, jajka, mleko)
Kompot
Batonik twarożkowy, owoc (pszenica,mleko)

Środa 19.06.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, szynka, sałata, ogórek, pomidor, herbatka z cytryną (pszenica, pomidor)
Zupa wiejska z lanymi kluseczkami (seler)
Udko z kurczaka, ryż zapiekany, marchewka z porem (pszenica)
Kompot
Budyń waniliowy, biszkopciki (pszenica, mleko)

Czwartek 20.06.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewka, pomidor, kawa Anatol na mleku (pszenica, mleko, pomidor)
Zupa ogórkowa (seler, mleko)
Zrazy w sosie, ziemniaki, sałata ze śmietaną (pszenica, mleko)
Kompot
Kisiel z owocami, wafle ryżowe (pszenica )

Piątek 21.06.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, ser żółty, herbatka owocowa (pszenica, jajka, pomidor)
Krupnik jęczmienny z koperkiem (seler)
Zapiekanka ziemniaczano-warzywna z serem żółtym (pszenica, jajka, ryba)
Kompot
Jagodzianka, kakao na mleku (pszenica, mleko)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.