Poniedziałek 10.06.2024
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i serem feta (pszenica, jajka, mleko)
Kompot
Wtorek 11.06.2024
Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki (pszenica, jajka)
Kompot
Środa 12.06.2024
Kotlet devolay z serem żółtym i masełkiem, ziemniaki, sałata masłowa (pszenica, mleko, jajka)
Kompot
Czwartek 13.06.2024
Gulasz węgierski, mix kasz, mizeria (pszenica, mleko)
Kompot
Piątek 14.06.2024
Kotleciki rybne, ziemniaki, surówka z białej kapusty (pszenica, jajka, ryba)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.