Menu 10.06.2024 – 14.06.2024


Poniedziałek 10.06.2024

Kanapeczki z pieczywa mieszanego z masłem, ser żółty, jajko gotowane, pomidor, szczypiorek, kawa Anatol na mleku (pszenica, pomidor, jajka)
Kapuśniak z młodej kapusty zabielany śmietaną (seler, mleko)
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i serem feta (pszenica, jajka, mleko)
Kompot
Mus truskawkowy, bułeczka maślana (pszenica, mleko)

Wtorek 11.06.2024

Kaszka manna na mleku, kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, dżem, ser żółty ( pszenica, mleko )
Krupniczek z koperkiem (seler)
Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki (pszenica, jajka)
Kompot
Sok kubuś, batonik Góralek (pszenica)

Środa 12.06.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, paróweczki na gorąco, ketchup, pomidor, szczypiorek, herbatka z cytryną (pszenica, pomidor)
Rosół z makaronem (seler)
Kotlet devolay z serem żółtym i masełkiem, ziemniaki, sałata masłowa (pszenica, mleko, jajka)
Kompot
Budyń toffi, paluchy kukurydziane (pszenica, mleko)

Czwartek 13.06.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, szynka, sałata, rzodkiewka, ogórek, kakao na mleku (pszenica,mleko)
Zupa kalafiorowa (seler, mleko)
Gulasz węgierski, mix kasz, mizeria (pszenica, mleko)
Kompot
Owoc, chałka z masłem (pszenica, mleko )

Piątek 14.06.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, pasta jajeczna, szczypiorek, sałata, pomidor, herbatka owocowa (pszenica, mleko, pomidor)
Barszcz z botwinki z koperkiem (seler,mleko )
Kotleciki rybne, ziemniaki, surówka z białej kapusty (pszenica, jajka, ryba)
Kompot
Płatki miodowe na mleku, herbatniki pełnoziarniste (pszenica, owies,mleko)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.