Menu 03.06.2024 – 07.06.2024


Poniedziałek 03.06.2024

Jajecznica ze szczypiorkiem, kanapeczki z pieczywa mieszanego z masłem, ser żółty, pomidor, herbatka z cytrynką (pszenica, pomidor, jajka)
Zupa jarzynowa (seler, mleko)
Kluski z serem i skwareczkami (pszenica, jajka, mleko)
Kompot
Płatki czekoladowe na mleku, babka piaskowa (pszenica, jajka, mleko)

Wtorek 04.06.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, pasztecik drobiowy, ser żółty, ogórek korniszony, kawa Anatol na mleku ( pszenica, mleko )
Zupa brokułowa (seler, mleko)
Kotlecik drobiowy słoneczko, ziemniaki, surówka z młodej kapusty (pszenica, jajka)
Kompot
Ciasteczko „lubiś „ , soczek z słomką (pszenica, mleko)

Środa 05.06.2024

Zupka mleczna, kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, serek topiony, sałata, pomidor, (pszenica, pomidor, mleko)
Zupa wiejska z lanymi kluseczkami (seler)
Pulpeciki w sosie śmietanowo- koperkowym, mix kasz, ogórek korniszony (pszenica, mleko, jajka)
Kompot
Budyń śmietankowy, biszkopciki (pszenica, mleko)

Czwartek 06.06.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, szynka drobiowa, sałata, rzodkiewka, szczypiorek, herbatka owocowa (pszenica)
Zupa pomidorowa z kluseczkami (seler, mleko)
Schab pieczony, ziemniaki, mizeria (pszenica, mleko)
Kompot
Drożdżówka, owoc (pszenica, mleko )

Piątek 07.06.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewka, pomidor, kakao na mleku (pszenica, mleko, pomidor)
Zupka grochowa (seler )
Naleśniki z konfiturą, bitą śmietaną i sosem (pszenica, jajka, mleko)
Kompot
Mus owocowy, ciasteczka owsiane (pszenica, owies)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.